Els nostres orígens

La nostra història

Els nostres trets identitaris

Tot va començar el 1983, quan es va fundar L’Escola del Baix, una escola de formació de monitors i monitores de lleure educatiu i també centre d’investigació i documentació sobre l’educació en el lleure infantil i juvenil. Era una escola vinculada al MOVIBAIX (Moviment educatiu en el temps lliure infantil i juvenil del Baix Llobregat), molt arrelat a aquesta comarca.

Més tard, l’any 1996, amb el naixement de la Fundació Catalana de l’Esplai, l’Escola del Baix es va convertir en el Centre d’Estudis de l’Esplai i va començar a desplegar la seva acció pedagògica a tot el territori català, incorporant altres àmbits formatius vinculats a la missió i a l’acció de Fundesplai. L’any 2017, el Centre d’Estudis es va integrar formalment dins l’organització de Fundesplai, incrementant el seu impacte i el seu abast formatiu, i esdevenint un centre formatiu de referència en l’àmbit de l’educació en el lleure, el tercer sector, el medi ambient, i la restauració i l’hostaleria entre altres.

Actualment el nostre Centre de Formació està acreditat pel Consorci de Formació Contínua de Catalunya i per tant, impartim cursos subvencionats per a treballadors/es en actiu, i també està acreditat per realitzar cursos del SOC – Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, podent realitzar cursos gratuïts per a persones a l’atur. D’aquesta manera podem acomplir la nostra missió, aconseguint formar i capacitar a persones que podrien tenir dificultats per pagar-se un curs de formació. Ens definim pels nostres trets identitaris i per la innovació constant i la voluntat de servei, per això impartim webinars i tenim un campus de formació online que ens permet adaptar-nos a la societat digital.

Educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora. Missió de Fundesplai

ELS NOSTRES TRETS IDENTITARIS

IDENTITAT PEDAGÒGICA

Ens orientem de manera específica a la formació, capacitació i professionalització de les persones participants, amb un plantejament formatiu integral, que proposa treballar el saber, saber fer, saber ser i saber estar i conviure.

IDENTITAT OCUPACIONAL I EMPRENEDORIA

Treballem per a que les persones participants incorporin les competències i habilitats socials que els siguin útils per a formar-se com a persones i desenvolupar-se professional i laboralment.

IDENTITAT ASSOCIATIVA

Reforcem del teixit social i la participació ciutadana mitjançant la formació. Orientem les capacitats a l’impuls i enfortiment de les entitats i de l’acció de la societat civil organitzada.

IDENTITAT TERRITORIAL

Ens vinculem amb el territori, la seva realitat associativa i empresarial, treballant en xarxa per a desplegar programes formatius vinculats a les necessitats territorialment rellevants.

IDENTITAT COMPROMESA

Ens orientem a formar persones amb voluntat de transformar el seu entorn, de millorar els serveis d’atenció a les persones, i de participar activament en la construcció d’una societat més justa, solidària i sostenible.

IDENTITAT SOCIOEDUCATIVA

Tenim la convicció que l’educació és l’eina fonamental per a la transformació social i per tant, formem joves i adults perquè estiguin altament capacitats per a la seva tasca socioeducativa. Busquem una educació en valors des de la cura per la igualtat d’oportunitats, la cooperació, l’empatia, la sostenibilitat, la solidaritat, la llibertat….

La formació com a palanca de canvi

Veiem la formació com a eina de canvi, de progrés, innovació i de capacitació personal i social. Els nostres cursos es basen en metodologies participatives, motivadores, actives i molt dinàmiques. Sabem que el coneixement, el talent i la il·lusió no tenen límits! 🚀

Segueix-nos

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

¡Somos Fundesplai!

Somos una ONG que desde hace 45 anys trabajamos por la educación y la felicidad de los infantes, la equidad, la inclusión social y l aprotección de la naturaleza.