Si penses en una professió amb futur, segurament et vingui al cap alguna relacionada amb l’univers digital. I entre elles, una de les que en destaca més per demanda i possibilitat de créixer, és la del disseny web. En el context actual –una etapa avançada de l’era de la informació– la presència online és clau per a qualsevol empresa, entitat o projecte.

El disseny web consisteix en un procés de desenvolupament i manteniment de llocs web, que té com a objectiu crear interfícies digitals funcionals i atractives per a les persones usuàries. En aquest sentit, és una professió que involucra moltes disciplines. Juntament amb altres camps com el desenvolupament i aplicació de la intel·ligència artificial, l’especialització en ciberseguretat, l’enginyeria de Realitat Augmentada/Realitat Virtual o l’anàlisis de dades, es troba entre aquelles professions amb major projecció del mercat laboral.

A més es tracta d’un sector en constant evolució, que a una societat on es digitalitzen cada cop més processos, tindrà un paper protagonista en molts aspectes, com la construcció de la identitat digital o el disseny de l’experiència de l’usuari.

Certificat professional de confecció i publicació de pàgines web

En els últims anys, el disseny web ha anat guanyant terreny i actualment presenta uns alts índex d’ocupació amb una forta demanda de les empreses. Tant l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) com el darrer estudi de Infoempleo i Adecco, coincideixen en assenyalar l’augment de l’ocupació d’aquesta professió i del sector on s’engloba en els darrers 10 anys.

Les 6 claus del disseny web com a professió amb futur

Amb una formació adequada, actualitzada i contínua, el disseny web és una de les professions de més projecció entre les que pots triar per iniciar el teu camí o fer un canvi laboral. Aquestes són les 6 raons per les quals has de triar-la!

1. Creativitat

Més enllà de la guia d’estil, la creativitat té un paper fonamental en el disseny web, tant pel que fa als aspectes visuals i estètics que convidin a la navegació, com pel que fa a la recerca de solucions, i en general, la creació d’experiències d’usuari positives.

Però a més, en l’actual economia de l’atenció, qualsevol lloc web ha de ser capaç de destacar entre molts altres llocs que s’estan obrint a diari. En definitiva, una professió que convida a imaginar espais i experimentar amb noves tendències.

2. Impacte

El disseny web té un impacte directe en els objectius de qualsevol empresa o organització, en la mesura que una presència online ben dissenyada és una eina molt potent en tots els aspectes clau i tangibles, des de l’abast de les vendes i els clients potencials, fins a la millora de l’experiència del client i la capacitat d’anàlisi que ens ofereix per conèixer el nostre target.

3. Creixement

Tenint en compte que es tracta d’un sector en evolució constant, les possibilitats d’aprenentatge i creixement professional són enormes. La clau és estar al dia en l’aparició de noves tecnologies i tendències emergents, tot incorporant eines al teu bagatge professional que et faran destacar i et permetran aprofitar tot el potencial de les eines digitals.

4. Demanda

La demanda actual de professionals és molt alta, i ho serà cada cop més, no només al disseny web sinó a tot el sector d’informàtica i comunicacions. La identitat digital i la presència online serà cada cop més decisiva per empreses, entitats i organitzacions de tota mena, i aquesta professió hi té molt a dir perquè serà el protagonista d’aquest procés.

5. Flexibilitat

El treball en remot o el desenvolupament de projectes propis és una constant en aquest sector. Té els seus reptes però també molts avantatges: ben gestionada, la llibertat i flexibilitat laboral que t’ofereix et permetrà tenir més oportunitats de conciliar vida personal i professional.

6. Interdisciplinarietat

Es tracta d’una de les professions que més sectors involucra! Al disseny web hi té un paper important el disseny gràfic, la programació, el SEO, l’experiència d’usuari (UX)… Però a més de combinar aquestes disciplines, en el dia a dia has d’estar en contacte i treballar, braç a braç i en un projecte comú, amb persones professionals de molts sectors diferents de les qui seguir aprenent.

La importància de la formació en el disseny web

Una formació sòlida i actualitzada és clau per desenvolupar la teva carrera al sector del disseny web, perquè les teves oportunitats dependran principalment dels teus coneixements de disseny, el domini d’eines, les habilitats tècniques i la capacitat d’adaptació a les novetats.

Amb aquest objectiu, a Fundesplai oferim una formació semipresencial 100% subvencionada: el certificat professional de confecció i publicació de pàgines web, que et donarà les eines professionals per construir una pàgina web des de 0 i optimitzar-la, t’introduirà en el llenguatge de marques i aprendràs a publicar qualsevol web amb garanties d’èxit, que integri textos, imatges i altres elements seguint especificacions i condicions d’usabilitat.

Curs gratuït per a persones a l’atur: Confecció i Publicació de Pàgines Web

Dues persones treballant en la confecció de pàgines web

Adreçat a: Persones a l’atur inscrites al SOC com a demandants de feina.
Durada del curs: 480 hores
100% Subvencionat

No et perdis les nostres entrades al blog i les novetats en cursos i webinars!

Política de privacitat *

Segueix-nos!

No et perdis les nostres entrades al blog i les novetats en cursos i webinars!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai!

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

La formació és un dels pilars fonamentals per aconseguir la nostra missió i capacitar joves i adults en diversos àmbits professionals.