Si estàs llegint això, possiblement et preguntis què fa una persona que treballa en la promoció de la igualtat de dones i homes, quines habilitats ha de tenir i què has de fer per treballar-hi tu també. En l’actualitat, la figura d’agent i promotor/a d’igualtat és important a moltes organitzacions, institucions i empreses, i per tant, la demanda laboral és cada vegada més gran.

Segur que has sentit a parlar de la bretxa de gènere que es manifesta, al nostre país, en diversos aspectes. Per exemple:

La bretxa salarial al tercer sector torna a ser favorable als homes

Certificat professional de promoció per a la igualtat de dones i homes

4 sortides laborals de la promoció a la igualtat entre dones i homes

Infografia de 4 sortides laborals del certificat professional de promoció per a la igualtat de dones i homes

1. Especialista en igualtat de gènere en entitats i empresa privada

Totes les empreses i entitats, ja sigui per conveni o bé per volum de la plantilla (a partir de 50 persones treballadores) han d’elaborar i aplicar un pla d’igualtat. Tant en l’elaboració com en la sensibilització, la feina de promoció de la igualtat és clau per assegurar-ne l’èxit. Per això, cada vegada més empreses necessiten professionals amb la preparació necessària i amb possibilitat de treballar en departaments de recursos humans, accions de responsabilitat social corporativa o bé fent consultoria interna.

Les obligacions normatives en matèria d’igualtat de gènere

2. Promoció de la igualtat de gènere en el sector públic

Hi ha moltes possibilitats de treballar en la promoció de la igualtat de gènere en el sector públic. És habitual que ajuntaments, diputacions, governs autonòmics i ministeris comptin amb departaments dedicats a la igualtat de gènere. Però també ho és en l’àmbit municipal, en àrees com ara serveis socials, educació i ocupació, amb projectes d’igualtat de gènere. Per tant, com a persona encarregada de la promoció d’igualtat pots treballar en la implementació de polítiques públiques i programes d’igualtat.

3. Promoció de la igualtat de gènere en entitats i ONG

Moltes organitzacions es dediquen específicament a la defensa dels drets de les dones i a la promoció de la igualtat de gènere. Ho fan desenvolupant projectes de sensibilització, formació i suport per a dones en situació de vulnerabilitat. Per portar a terme la seva tasca, necessiten professionals amb coneixements de comunicació amb perspectiva de gènere, participació i creació de xarxes, i també d’anàlisi i actuacions en diferents contextos d’intervenció.

A Fundesplai oferim un servei d’igualtat i diversitat de gènere per ajudar les entitats en el compliment normatiu: acompanyament en la confecció de plans d’igualtat, auditories de plans d’igualtat, formació per al personal treballador de les entitats sense ànim de lucre, acompanyament en la realització del Protocol per a l’Abordatge de l’Assetjament Sexual o per raó de sexe…

Servei d’igualtat de gènere i diversitat

4. Formació en igualtat

Una sortida laboral habitual per a les persones formades en la promoció i el suport en matèria d’igualtat és la formació. Cada vegada més institucions educatives ofereixen tallers, cursos i seminaris sobre igualtat de gènere, i per això necessiten docents formats/des en la matèria. Ja sigui com a consultor/a independent o contractat/da en un centre educatiu o universitat, pots treballar impartint classe o participant en l‘elaboració dels materials educatius amb perspectiva de gènere.

Certificat professional de promoció per a la igualtat de dones i homes

Símbol d'equilibri per il·lustrar el Certificat professional de promoció de la igualtat de gènere

Certifica’t i treballa en la promoció de la igualtat de gènere! Durant el curs, aprendràs a realitzar un diagnòstic útil i contrastat de situacions de discriminació, prevenir la discriminació i promoure accions en matèria de igualtat. A més, obtindràs els coneixements necessaris per organitzar activitats de participació ciutadana i acompanyar en el procés d’atenció a situacions de violència contra les dones.

 

  • Adreçat principalment a persones a l’atur inscrites al SOC com a demandants de feina.
  • Durada del curs: 610 hores
  • Curs semipresencial i 100% subvencionat

No et perdis les nostres entrades al blog i les novetats en cursos i webinars!

Política de privacitat

Segueix-nos

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som una ONG que des de fa 45 anys treballem per l'educació i la felicitat dels infants, l'equitat, la inclusió social i la protecció de la natura.