En alguna ocasió t’hem parlat dels Certificats de Professionalitat, de quin tipus existeixen i com pots obtenir-los. Com t’explicàvem en aquell article, s’atorguen després de cursar una formació homologada i es classifiquen en tres nivells, cadascun amb els seus requisits acadèmics i professionals d’accés.

En aquest cas, et volem parlar dels seus beneficis principals. I és que es tracta d’una acreditació que no només et permetrà desenvolupar les teves competències sinó també destacar al mercat laboral. Els beneficis dels Certificats de Professionalitat són molts, però en podem destacar els següents:

1. T’ajudaran a trobar feina

Els Certificats de Professionalitat et permetran assolir una sèrie de competències i habilitats professionals que et faran apte per a un determinat ofici, normalment en àmbits laborals amb gran demanda. El certificat que obtinguis acreditarà que posseeixes aquestes habilitats. Precisament per això, són molt valorats per les empreses.

2. Ofereixen un títol oficial

El Certificat de Professionalitat és una acreditació oficial vàlida a tot l’Estat, i en alguns casos és imprescindible per realitzar certes feines (per exemple, per fer de monitor o monitora necessitaràs el Certificat de Professionalitat de Dinamització d’Activitats de Lleure). Essent oficial, aquesta acreditació t’obrirà les portes a moltes feines, i et proporcionarà punts en cas de presentar-te a un procés de selecció públic.

3. Si estàs a l’atur no hauràs de pagar

El Servei d’Ocupació de Catalunya impulsa cada any el Programa FOAP (Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries), dirigit principalment a persones en situació d’atur i demandants d’ocupació. Aquest programa buscar oferir-los la formació necessària perquè desenvolupin el seu potencial i puguin entrar en el mercat laboral. Els Certificats de Professionalitat inclosos en el programa FOAP són completament subvencionats, i per tant gratuïts per a les persones que vulguin formar-se.

Detall d'una mà treballant amb un dispositiu informàtic per il·lustrar els Certificats de Professionalitat

4. Faciliten la mobilitat

Els Certificats de Professionalitat són vàlids a tot l’Estat espanyol, i a més, la normativa europea determina el seu reconeixement a tots els estats membres de la UE, per la qual cosa t’obriran la possibilitat de treballar a l’estranger en la teva especialitat. D’altra banda, el programa Erasmus+ Iter Mobility promou estades subvencionades en altres països europeus per fer-hi pràctiques i enriquir l’experiència formativa de l’alumnat.

5. Afavoreixen un contacte directe amb el món laboral

A través de les pràctiques, els Certificats de Professionalitat fan possible un primer contacte amb el món laboral en l’especialitat a la qual et vols dedicar. Aquest contacte et permetrà veure de primera mà els conceptes explicats en la part teòrica del curs i aclarir tots els dubtes que puguis tenir amb el teu formador o formadora o amb la persona encarregada de la tutorització.

6. Són una formació ràpida i flexible

A diferència d’altres estudis, els Certificats de Professionalitat són formacions breus, que duren uns quants mesos a tot estirar. A més, estan organitzats en mòduls independents, que poden realitzar-se consecutivament, però també de manera fragmentada al llarg del temps si a l’estudiant li resulta més convenient. Si has cursat tots els mòduls i has realitzat les respectives avaluacions, a més de les pràctiques obligatòries, podràs obtenir el Certificat de Professionalitat encara que no hagis cursat el curs tot seguit.

Si t’ha semblat interessant, no et perdis…

No et perdis les nostres entrades al blog i les novetats en cursos i webinars!

Política de privacitat *

Segueix-nos!

No et perdis les nostres entrades al blog i les novetats en cursos i webinars!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai!

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

La formació és un dels pilars fonamentals per aconseguir la nostra missió i capacitar joves i adults en diversos àmbits professionals.