“Ara arriba el Carnestoltes
Tots sortim a passejar,
Ens posem una disfressa
Per saltar, cantar i ballar.
Tiroliro, tiroliro, tiroliro, tirolà.
Quan arriba el Carnestoltes tots sortim a passejar.
Tiroliro, tiroliro, tiroliro, tirola.”

Et sona la cançó?

És temps de Carnestoltes i ens encanta disfressar-nos!

Per això avui et fem aquesta proposta per fabricar disfresses amb materials reciclats. Així t’ajudem a trobar idees per al grup de l’esplai, o els teus alumnes o els teus fills i filles. Tot i així, cal tenir present que hi ha infants que no se senten còmodes disfressant-se i que cal respectar-ho. Quan fem activitats grupals pel Carnestoltes animarem a tothom a participar-hi però en cap moment els forçarem a anar disfressats. I , evidentment, anirem amb molta cura en adaptar les disfresses a les diferents necessitats i sensibilitats, sobretot en el cas de dificultats de moviment. L’important és participar i gaudir de la festa i la disbauxa!

I el Carnaval ens dona una gran oportunitat per treballar la creativitat i imaginació dels infants. S’ho poden passar pipa fent disfresses i participant en tot el procés de creació. Preparant els materials, pintant, enganxant, retallant… I un cop fetes les disfresses i si els ve de gust poden gaudir de l’oportunitat de ser el personatge que han creat!

Tant pels que estan desitjant disfressar-se, com pels que volen formar part del procés creatiu, a continuació et deixem 10 idees de disfresses amb materials reciclats.

I recorda que per Carnaval tot s’hi val!

1. Màscares de carnestoltes

Si vols sentir-te com al carnaval de Venècia, res millor que fer les teves pròpies màscares de Carnestoltes! Només necessites cartons o cartolines de color, pintura o purpurina per afegir un toc de fantasia, i un pal per poder agafar-les i jugar a ser el personatge que tu vulguis!
disfressa_veneciana_Fundesplai

2. Submarinista o astronauta

Hi ha disfresses molt cridaneres i fàcils de fer! Només necessites grans dosis d’imaginació i materials reciclats. Amb unes ulleres de sol o de busseig que tinguis a casa, la roba adequada i dues ampolles de plàstic grosses ben enganxades a l’esquena pots ser un/una submarinista o astronauta i conquistar els fons marins o l’espai, el que més t’agradi!

disfressa_astronauta_Fundesplai

3. De rubikub 

Aquesta opció és perfecta si vols ser el o la més original de totes les festes. Només necessites una capsa de cartó grossa i el més quadrada possible i pintures de colors per fer-te una disfressa de rubikub al teu gust. A més, a sota podràs portar la roba que vulguis per anar còmode.

disfressa_rubikub_Fundesplai

4. Superheroi/ heroïna 

Amb cartons i teles velles pots disfressar-te del teu superheroi o heroïna preferit! Transforma el cartó en un escut tot poderós i amb les teles fes-te una capa i un antifaç a la teva mida.

disfressa_superheroi_Fundesplai

5. Marieta 

Dibuixa dues ales de marieta sobre un cartó gruixut, pinta-les de vermell i a sobre enganxa taques negres fetes de paper. Vesteix-te amb roba negra o vermella i utilitza cintes fetes amb roba vella per portar a tot arreu les teves súper ales.

disfressa_marieta_Fundesplai

6. Papallona

Si et ve de gust fer d’insecte, una altra opció és fer-te una disfressa de papallona. També necessitaràs cartons per fer-te les ales, però a escala de colors tindràs molta més llibertat! Pinta-les com més t’agradi i vesteix-te amb peces de roba de molts colors!

disfressa_papallona_Fundesplai

7. Verdures i fruites

Amb una capsa de cartó, imaginació, papers de diari per donar textura i pintures de colors pots fer-te una disfressa de fruita o verdura original i divertida. Si a més, et vesteixes del mateix color que la fruita o verdura escollida, sorprendràs a tothom!
disfressa_fruites_Fundesplai

8. Medusa

Aquesta proposta és pels més creatius i creatives! Dibuixa sobre cartó una cara simpàtica i quan la tinguis a punt enganxa-la sobre un paraigua que tinguis a casa. Ara només et faltarà el toc de màgia, enganxa teles de colors o papers de seda a les varetes del voltant del teu paraigua i deixa que pengin, la teva medusa està a punt per sortir a lluir-se!
disfressa_medusa_Fundesplai

9. Pirata

Vols anar a la recerca del tresor? Fes-te un barret de pirata amb cartolines negres i afegeix el dibuix d’una calavera amb pintura blanca. A més pots posar-te una samarreta vella estripada o foradada, amb un cinturó, fabricar-te un pegat per a l’ull amb cartolina negra i una goma, dibuixar el timó del teu vaixell en un cartró, el teu propi mapa o altres complements de pirata que vulguis! I per acabar d’arrodonir-ho i si vols, pots fer-te fins i tot un lloro de cartó o agafar el peluix d’un altre animaló per tal que t’acompanyi a les teves aventures carnavalesques!

disfressa_pirata_Fundesplai

10. A Cavall!

Què et sembla si aquest carnaval vas a cavall? Només necessites una capsa de cartó gran per fer-li el cos, una cartolina i colors per crear el seu cap i una escombra per afegir-li la cua! Busca un barret, vesteix-te amb una camisa de quadres i texans al més pur estil de l’oest americà i ja ho tens!
disfressa_cavall_Fundesplai

Gaudeix d’un Carnestoltes diferent!

Amb aquestes idees tan vistoses de disfresses fetes amb materials reciclats segur que seràs el rei o reina d’aquest Carnestoltes. Escull la teva i endavant amb la creació!

Ets monitor o monitora? T’interessaria treure’t el títol per treballar en l’àmbit de l’educació en el lleure?

I si vols aprendre més dinàmiques, jocs i activitats per fer amb infants i joves, tenim molts més cursos d’educació i lleure: diversitat funcional, coeducació, vetlladora, bullying, gestió de conflictes…. i la majoria d’aquests cursos són 100% subvencionats! No cal que et gastis diners per estudiar el que t’agrada i sentir-te més preparada per educar amb qualitat.

I recorda, si t’ha agradat aquest article, comparteix-lo a les xarxes!

No et perdis les nostres entrades al blog i les novetats en cursos i webinars!

Política de privacitat *

Segueix-nos!

No et perdis les nostres entrades al blog i les novetats en cursos i webinars!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai!

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

La formació és un dels pilars fonamentals per aconseguir la nostra missió i capacitar joves i adults en diversos àmbits professionals.