Ja sigui per accedir a prestacions per desocupació o per conèixer quants dies has cotitzat, accedir a l’informe laboral és important. A més, és una eina útil per organitzar cronológicament el propi currículum, perquè a l’informe es recullen totes les experiències laborals ordenades per data d’alta i baixa.

Al Servei d’Orientació Laboral t’ajudaran tant a demanar l’informe com a utilitzar-lo com a eina en la recerca de feina i la millora professional.         

Què és l’informe de vida laboral?

L’informe de vida laboral és un document que expedeix la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) on consten totes les dades de la vida laboral d’una persona, des de la primera empresa on es va donar d’alta a la TGSS fins a l’actualitat.

La informació que dona és molt completa i entre les dades més destacades hi ha les següents:

  • Tipus de contracte
  • Jornada laboral realitzada
  • Coeficients de jornada parcial
  • Prestacions o subsidis d’atur rebuts
  • Vacances no gaudides a la finalització d’un contracte
  • Anys cotitzats

És una informació actualitzada constantment mentre duri la vida laboral de la persona treballadora, per tant, cada vegada que se sol·liciti un informe de vida laboral apareix actualitzat.

Per què necessito l’informe de vida laboral?

L’informe de vida laboral és molt útil per comprovar que les dades que té la Seguretat Social són correctes. En el supòsit que hi hagi errades, s’haurien de demanar que es corregeixin.

S’ha de tenir en compte que amb la informació i dades de l’informe de vida laboral, la Seguretat Social fa el càlcul de la pensió de jubilació, d’incapacitat permanent, de maternitat o altres prestacions a les quals tinguis dret.

I no només això! Et poden demanar l’informe de vida laboral per a moltes altres gestions. Per exemple, quan demanem una hipoteca, un prèstec de qualsevol tipus, o ens volem donar d’alta al Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) i hem de comprovar si tenim dret a cobrar la prestació d’atur.

Com demanar l’informe de vida laboral?

La sol·licitud de l’informe és una gestió senzilla i sense cost. Es pot demanar telemàticament per la web de la Seguretat Social on es pot descarregar directament o sol·licitar que l’enviïn per correu al domicili que es té informat a la Tresoreria General de la Seguretat Social. A més, aquesta informació es pot demanar en qualsevol moment i tantes vegades com vulguis.

Per fer la sol·licitud es pot fer a través del portal de la Seguretat Social i es pot accedir a la informació a través de la Cl@ve Permanent, Cl@ve PIN, via SMS, DNIe o Certificat digital. En el supòsit de fer-ho per aquesta modalitat la informació és automàtica i es podrà descarregar en format PDF.

D’altra banda, si se sol·licita l’enviament per correu postal, arribarà al domicili que consti a la Seguretat Social. Per aquesta raó, és importat que aquesta informació estigui actualitzada en el supòsit d’haver canviat de domicili. Per correu ordinari l’informe de vida laboral trigarà uns dies, normalment una setmana.

Cursos per a treballadors/es en actiu i aturats/des

Tant si et trobes a l’atur com si estàs treballant, al Centre de Formació trobaràs formacions sense cap cost per a tu que t’ajudaran a trobar feina o a donar un pas endavant a la teva vida professional.

Cursos gratuïts per a persones treballadores en actiu

Iniciació al Màrqueting Digital

Familiaritza’t amb les eines i les estratègies bàsiques per a la promoció digital del teu negoci.

Durada del curs: 5 hores
Modalitat: Online

Eines d’Intervenció Educativa contra la Violència Masclista

Identifica les formes de violència masclista i aprèn com actuar davant d’elles!

Durada del curs: 10 hores
Modalitat: Online

Curs de coaching la gestió de conflictes des del millor de tu mateix Fundesplai

Manipulació d’aliments

Coneix la normativa vigent relativa a la higiene i la manipulació d’aliments i als seus processos de conservació.

Durada del curs: 460 hores
Modalitat: Online

Cursos gratuïts per a persones aturades

Curs Activitats de gestió administrativa Fundesplai

Certificat d’activitats de gestió administrativa

Forma’t com auxiliar administratiu en tots els camps de l’administració i inicia’t en una de les àrees professionals amb més sortides laborals.

Durada del curs: 5 hores
Modalitat: Presencial

Certificat d’Atenció a l’Alumnat amb Necessitats Educatives Especials

Treballa com a vetllador o vetlladora i garanteix una educació inclusiva i de qualitat.

Durada del curs: 590 hores
Modalitat: Presencial

urs informació juvenil Fundesplai

Certificat de Professionalitat de Mediació Comunitària

Ajuda a adolescents i joves a créixer personalment i professionalment, i a conèixer tota la oferta que tenen disponible.

Durada del curs: 480 hores
Modalitat: Presencial

No et perdis les nostres entrades al blog i les novetats en cursos i webinars!

Política de privacitat *

Segueix-nos!

No et perdis les nostres entrades al blog i les novetats en cursos i webinars!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai!

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

La formació és un dels pilars fonamentals per aconseguir la nostra missió i capacitar joves i adults en diversos àmbits professionals.