La inclusió i la sostenibilitat són dues temàtiques clau en el lleure educatiu actual: gran part dels reptes educatius del nostre segle es juguen en aquests dos àmbits.

Parlar d’inclusió és parlar de dissenyar entorns on cada persona pugui desenvolupar el seu potencial independentment de les seves característiques. Pel que fa la sostenibilitat, és clau donar eines, preparar per a un futur incert i ensenyar a participar. En definitiva, educar una mirada ecosocial per transformar el món. Però per transformar l’educació actual cal una formació que et permeti entendre els reptes de les generacions actuals i futures i et doni estratègies que puguis aplicar al teu dia a dia.

La mirada ecosocial al lleure educatiu – Curs online i gratuït

Inclusió i lleure – Curs online i gratuït

Amb aquest esperit va nèixer 195 Km, un projecte centrat en l’intercanvi de coneixements i experiències entre Fundesplai, la Federació Catalana de l’Esplai i Les Francas (França), cofinançat per la Comissió Europea a través del programa Erasmus+ i desenvolupat durant els anys 2023 – 2024.

MOOCs 100% subvencionats sobre inclusió i sostenibilitat

Després de la visita d’estudis a Catalunya i a Occitània es va treballar en la creació de mòduls virtuals de sensibilització sobre educació ambiental i inclusió. Fruit de l’intercanvi d’equips educatius han nascut dos cursos online i gratuïts en format MOOC (Massive Open Online Course), amb un bagatge teòric molt sòlid i una orientació pràctica que inclou un ampli banc d’experiències inspiradores per construir la teva proposta educativa.

Imatge d'excursió a la natura per il·lustrar la mirada ecosocial al lleure

Dividit en 7 apartats, el curs online i gratuït “La mirada ecosocial al lleure educatiu” analitza els conceptes fonamentals de l’educació ecosocial, des de l’estudi de l’antropocè fins als equilibris entre la justícia social i la sostenibilitat ambiental, i ofereix claus per transformar l’educació des de la nostra realitat més propera.

100% Subvencionat!

Joves junts per il·lustrar el MOOC Inclusió i Lleure

A més d’oferir un marc històric, legal i conceptual, el curs online i gratuït “Inclusió i lleure”, et proporciona claus metodològiques que garanteixin el dret a un lleure de qualitat com a conjunt, basades en el plantejament de les activitats i en un treball en xarxa amb tots els agents implicats: entitats de lleure, família, equipaments…

100% Subvencionat!

No et perdis les nostres entrades al blog i les novetats en cursos i webinars!

Política de privacitat *

Segueix-nos!

No et perdis les nostres entrades al blog i les novetats en cursos i webinars!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai!

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

La formació és un dels pilars fonamentals per aconseguir la nostra missió i capacitar joves i adults en diversos àmbits professionals.