Estàs pensant a estudiar un MOOC? Has escoltat el terme, però no et queda molt clar què és?

 

El terme MOOC prové de les sigles angleses “Massive Open Online Course” (en català “Curs en línia obert massiu”). Com el seu nom indica, són formacions obertes a tots els públics a través d’Internet i dirigides a un nombre il·limitat d’alumnat, que tenen la finalitat d’oferir un contingut educatiu gratuït, lliure, reutilitzable i accessible, basat en el concepte de l’educació oberta.

Aquests tipus de cursos, ofereixen un espai d’aprenentatge compartit, lliure i autònom on totes les persones podem accedir, ja que no requereixen uns coneixements previs sobre la matèria.

L’estructura dels MOOC està fonamentada sobre els espais col·laboratius i, per tant, en accedir-hi trobaràs un grapat de recursos educatius que t’ajudaran a crear espais d’aprenentatge entre les persones participants (com vídeos, debats o articles).

Una de les qüestions més interessants dels MOOC és la seva adaptabilitat. Sovint s’organitzen en píndoles formatives curtes que es poden realitzar dins del període de temps marcat. Per exemple, podem tenir un o dos mesos per realitzar un curs de 10 hores i on nosaltres marcarem el ritme d’aprenentatge en funció del temps que li puguem dedicar.

Per tots aquests motius, els MOOC estan de moda i es van ampliant les universitats i centres de formació que n’ofereixen, així com les temàtiques i continguts. I nosaltres no ens quedem enrere!! Descobreix aquí els nostres MOOC.

Realitzar un MOOC pot ser una bona oportunitat per aprofundir en un tema específic, a més de poder aprendre de manera col·laborativa amb altres persones.

 

Si encara no ho tens clar, et donem 10 avantatges de fer un MOOC:

 

10 avantatges de fer un MOOC

 

10 avantatges de fer un MOOC

1. Permeten l’accés educatiu a totes les persones
2. Només es necessita un aparell electrònic amb accés a internet
3. Acostumen a ser formacions gratuïtes
4. L’alumne organitza el temps que li vol o pot dedicar
5. Els recursos educatius són reutilitzables
6. Es creen sinèrgies a través d’espais de debat entre l’alumnat
7. No es necessita un coneixement previ sobre la matèria educativa
8. Es basen en l’autoaprenentatge i la col·laboració entre l’alumnat
9. Complementen l’educació tradicional
10. És una bona forma de fer contactes dintre del teu àmbit laboral

 

Ara que ja ho tens clar, consulta els nostres MOOC i comença a gaudir de l’aprenentatge!

No et perdis les nostres entrades al blog i les novetats en cursos i webinars!

Política de privacitat *

Segueix-nos!

No et perdis les nostres entrades al blog i les novetats en cursos i webinars!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai!

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

La formació és un dels pilars fonamentals per aconseguir la nostra missió i capacitar joves i adults en diversos àmbits professionals.