T’agrada el món educatiu? Ets una persona creativa, molt activa, segura de si mateixa i gaudeixes treballant amb infants i joves? Si les respostes són afirmatives, llavors potser la feina que estàs buscant és la de monitor/a de lleure.

Els monitors/es de lleure intervenen en l’educació d’infants i joves, durant el seu temps lliure, mitjançant la realització de diverses activitats. S’encarreguen de motivar el grup i d’organitzar, dinamitzar i avaluar els jocs, sortides i totes les activitats dirigides que es poden desenvolupar tant en un esplai, un menjador escolar, com a uns campaments, un casal, a les activitats extraescolars o durant les colònies d’estiu! No pinta gens malament no? Doncs, a continuació, et donem 10 raons perquè no t’ho pensis més i et treguis el títol de monitor/a.

 Forma’t en el que de veritat t’agrada!

1. Adquiriràs totes les eines necessàries

Al nostre curs de monitors/es et proporcionarem totes les eines necessàries i t’orientarem en tot el procés per tal que afrontis la teva feina o voluntariat amb èxit! T’ensenyarem a millorar les teves metodologies de treball, a programar activitats, conèixer i motivar el teu grup, resoldre possibles conflictes, afavorir la participació dins d’un clima positiu, estar al corrent de tots els recursos al teu abast i dissenyar i avaluar activitats variades, entre d’altres.

2. T’obrirà camí en el mercat laboral

El certificat o títol de monitor/a de lleure t’obrirà camí en el mercat laboral, ja que és necessari per a moltes feines relacionades amb l’educació en el lleure i activitats amb nens i nenes. A més a més, també t’obrirà portes per fer voluntariat i et donarà eines i experiències que segur que seran molt ben valorades a les entrevistes de feina! Si ara tens l’oportunitat, no la desaprofitis, el curs de monitor/a de lleure et permetrà fer de la teva passió la teva professió! 

3. Coneixeràs gent amb les teves mateixes inquietuds

Quan facis el curs per treure’t el certificat de monitor/a de lleure coneixeràs a molts dels que seran els teus futurs companys o companyes. Persones afins a tu, amb els teus mateixos interessos i amb les que segur us entendreu de seguida i podreu compartir moments inoblidables.

4. Podràs deixar volar la teva imaginació

Treballar de monitor/a de lleure et permetrà aprofitar la teva creativitat tan com vulguis! Podràs inventar nous jocs, cançons, activitats engrescadores i recuperar la imaginació que tenies quan eres petit/a.

Monitor i nen, casal d'estiu Fundesplai
Monitors/es fent activitats al curs de Fundesplai
Monitors/es a la Fundació Catalana de l'Esplai

5. Participaràs en l’educació dels infants i joves

A través de l’educació en el lleure estaràs acompanyant els infants i joves en el seu desenvolupament social, emocional i cognitiu, afavorint l’educació en valors i les competències transversals que els acompanyaran tota la vida.

6. Formaràs part d’un grup sòlid

Convertir-te en el monitor/a de lleure d’un grup significa establir vincles amb tots els seus integrants i és molt important que aquests es construeixin dins d’un entorn positiu, que tu seràs l’encarregat o encarregada d’aconseguir. A més, podràs compartir dubtes, alegries i neguits amb la resta de monitors i monitores que seran com a part de la teva nova família!

7. Demostraràs les teves habilitats

Sempre t’han dit que tens traça per als infants i joves, t’agrada jugar i organitzar activitats? Doncs ara tindràs l’oportunitat de demostrar les teves habilitats! Però no te’n refiïs, pensa que ser monitor o monitora de lleure d’un grup és molt agraït, però té la seva dificultat i requereix la teva absoluta implicació. Així que si t’agraden els reptes, no t’ho pensis més i demostra el que vals!

8. Maduraràs emocionalment

Com dèiem en el punt anterior, ser monitor/a de lleure no sempre és fàcil i segur trobaràs dificultats i reptes que aniràs aprenent a solucionar. La tenacitat i perseverança t’acompanyaran en el procés fins que trobis l’equilibri per fer front a tota mena de situacions, tant positives com negatives. Perquè de totes les situacions se’n pot aprendre alguna cosa.

9. T’ho passaràs genial

Encara que puguin sorgir complicacions o imprevistos, fer un voluntariat o treballar de monitor/a de lleure és divertidíssim. En quina altra feina pots disfressar-te, cantar, pintar, jugar, anar a la piscina o d’excursió i gaudir de la natura?

10. T’ompliràs d’energia positiva!

Estar tot el dia en companyia d’infants i joves t’omplirà d’energia positiva i ganes de menjar-te el món! El joc i l’ativitat física i creativa que faràs com a monitor/a, i el fet que sigui una activitat comunitària i social, et farà sentir bé amb tu mateix/a i tenir una mirada positiva i optimista davant la vida.

Si t’ha agradat aquesta entrada, comparteix-la a les xarxes! 😉

Trobada monitors/es a Fundesplai

VOLS TREURE’T EL TíTOL DE MONITOR/A?

Amb el títol de monitor o monitora de lleure et convertiràs en un referent per a molts infants i joves en les activitats de lleure educatiu. I podràs treballar o fer voluntariat en esplais, colònies, campaments, casals d’estiu, activitats extraescolars o menjadors escolars.

Prepara’t per ser monitor/a de temps lliure i treballar d’allò que més t’agrada!

ALTRES CURSOS SOBRE EDUCACIÓ

Vols seguir amb la teva formació? Aquí tens altres cursos d’educació que poden ser un bon complement del títol de monitor o monitora perquè et poden donar moltes eines pedagògiques per abordar el dia a dia de la teva tasca educativa.

No et perdis les nostres entrades al blog i les novetats en cursos i webinars!

Política de privacitat *

Segueix-nos!

No et perdis les nostres entrades al blog i les novetats en cursos i webinars!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai!

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

La formació és un dels pilars fonamentals per aconseguir la nostra missió i capacitar joves i adults en diversos àmbits professionals.