T’agrada el món educatiu? Ets una persona creativa, molt activa, segura de si mateixa i gaudeixes treballant amb infants i joves? Si les respostes són afirmatives, llavors potser la feina que estàs buscant és la de monitor/a de lleure.

Els monitors/es de lleure intervenen en l’educació d’infants i joves, durant el seu temps lliure, mitjançant la realització de diverses activitats. S’encarreguen de motivar el grup i d’organitzar, dinamitzar i avaluar els jocs, sortides i totes les activitats dirigides que es poden desenvolupar tant en un esplai, un menjador escolar, com a uns campaments, un casal, a les activitats extraescolars o durant les colònies d’estiu! No pinta gens malament no? Doncs, a continuació, et donem 10 raons perquè no t’ho pensis més i et treguis el títol de monitor/a.

 Forma’t en el que de veritat t’agrada!

1. Adquiriràs totes les eines necessàries

Al nostre curs de monitors/es et proporcionarem totes les eines necessàries i t’orientarem en tot el procés per tal que afrontis la teva feina o voluntariat amb èxit! T’ensenyarem a millorar les teves metodologies de treball, a programar activitats, conèixer i motivar el teu grup, resoldre possibles conflictes, afavorir la participació dins d’un clima positiu, estar al corrent de tots els recursos al teu abast i dissenyar i avaluar activitats variades, entre d’altres.

2. T’obrirà camí en el mercat laboral

El certificat o títol de monitor/a de lleure t’obrirà camí en el mercat laboral, ja que és necessari per a moltes feines relacionades amb l’educació en el lleure i activitats amb nens i nenes. A més a més, també t’obrirà portes per fer voluntariat i et donarà eines i experiències que segur que seran molt ben valorades a les entrevistes de feina! Si ara tens l’oportunitat, no la desaprofitis, el curs de monitor/a de lleure et permetrà fer de la teva passió la teva professió! 

3. Coneixeràs gent amb les teves mateixes inquietuds

Quan facis el curs per treure’t el certificat de monitor/a de lleure coneixeràs a molts dels que seran els teus futurs companys o companyes. Persones afins a tu, amb els teus mateixos interessos i amb les que segur us entendreu de seguida i podreu compartir moments inoblidables.

4. Podràs deixar volar la teva imaginació

Treballar de monitor/a de lleure et permetrà aprofitar la teva creativitat tan com vulguis! Podràs inventar nous jocs, cançons, activitats engrescadores i recuperar la imaginació que tenies quan eres petit/a.

Monitor i nen, casal d'estiu Fundesplai
Monitors/es fent activitats al curs de Fundesplai
Monitors/es a la Fundació Catalana de l'Esplai

5. Participaràs en l’educació dels infants i joves

A través de l’educació en el lleure estaràs acompanyant els infants i joves en el seu desenvolupament social, emocional i cognitiu, afavorint l’educació en valors i les competències transversals que els acompanyaran tota la vida.

6. Formaràs part d’un grup sòlid

Convertir-te en el monitor/a de lleure d’un grup significa establir vincles amb tots els seus integrants i és molt important que aquests es construeixin dins d’un entorn positiu, que tu seràs l’encarregat o encarregada d’aconseguir. A més, podràs compartir dubtes, alegries i neguits amb la resta de monitors i monitores que seran com a part de la teva nova família!

7. Demostraràs les teves habilitats

Sempre t’han dit que tens traça per als infants i joves, t’agrada jugar i organitzar activitats? Doncs ara tindràs l’oportunitat de demostrar les teves habilitats! Però no te’n refiïs, pensa que ser monitor o monitora de lleure d’un grup és molt agraït, però té la seva dificultat i requereix la teva absoluta implicació. Així que si t’agraden els reptes, no t’ho pensis més i demostra el que vals!

8. Maduraràs emocionalment

Com dèiem en el punt anterior, ser monitor/a de lleure no sempre és fàcil i segur trobaràs dificultats i reptes que aniràs aprenent a solucionar. La tenacitat i perseverança t’acompanyaran en el procés fins que trobis l’equilibri per fer front a tota mena de situacions, tant positives com negatives. Perquè de totes les situacions se’n pot aprendre alguna cosa.

9. T’ho passaràs genial

Encara que puguin sorgir complicacions o imprevistos, fer un voluntariat o treballar de monitor/a de lleure és divertidíssim. En quina altra feina pots disfressar-te, cantar, pintar, jugar, anar a la piscina o d’excursió i gaudir de la natura?

10. T’ompliràs d’energia positiva!

Estar tot el dia en companyia d’infants i joves t’omplirà d’energia positiva i ganes de menjar-te el món! El joc i l’ativitat física i creativa que faràs com a monitor/a, i el fet que sigui una activitat comunitària i social, et farà sentir bé amb tu mateix/a i tenir una mirada positiva i optimista davant la vida.

Si t’ha agradat aquesta entrada, comparteix-la a les xarxes! 😉

Trobada monitors/es a Fundesplai

VOLS TREURE’T EL CERTIFICAT DE MONITOR/A?

Amb el títol de monitor o monitora de lleure et convertiràs en un referent per a molts infants i joves en les activitats de lleure educatiu. I podràs treballar en esplais, colònies, campaments, casals d’estiu, activitats extraescolars o menjadors escolars.

Prepara’t per ser monitor/a de temps lliure i treballar d’allò que més t’agrada!

ALTRES CURSOS SOBRE EDUCACIÓ

Vols seguir amb la teva formació? Aquí tens altres cursos d’educació que poden ser del teu d’interès.

close

No et perdis les nostres entrades al blog i les novetats en cursos i webinars!

Ja que estàs per aquí....

En la situació actual, els infants i joves necessiten, més que mai, activitats de lleure educatiu amb els amics i amigues i a la natura.

A Fundesplai tenim la determinació de donar l'oportunitat a totes les nenes i nens de Catalunya de poder gaudir del lleure educatiu de qualitat a través del temps educatiu del migdia, les activitats extraescolars, les activitats als esplais, les excursions a la natura, les colònies escolars, els caps de setmana en família...

Ajuda'ns a fer-ho possible!

Fes un donatiu

Segueix-nos!

No et perdis les nostres entrades al blog i les novetats en cursos i webinars!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai!

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

La formació és un dels pilars fonamentals per aconseguir la nostra missió i capacitar joves i adults en diversos àmbits professionals.