Si ara mateix segueixes en ERTO, no t’amoïnis, pots aprofitar el teu temps per formar-te sense cost i ampliar les teves oportunitats de trobar feina i reintroduir-te al món laboral com més aviat millor! A Fundesplai hem posat en marxa una sèrie de cursos especials adreçats a treballadors/es i especialment a persones en situació d’ERTO. Aquests cursos s’emmarquen dins el nom de Programes Mixtos d’Orientació i Formació (ERTOS) i cobreixen diferents àmbits formatius i modalitats. A continuació te’ls presentem per tal que puguis escollir el que vagi més amb tu i formar-te i treballar en el que t’agrada!

 

cursos-ertos-fundesplai
certificat-ertos-lleure
certificado-ertos-fundesplai

4 cursos per a persones en ERTO o treballadores en actiu

Els nostres Programes Mixtos d’Orientació i Formació (ERTOS) són cursos molt complets i pràctics sobre una matèria molt concreta que t’ajudaran a avançar en el teu itinerari laboral. Són cursos 100% subvencionats pel Consorci per a  la formació contínua de la Generalitat de Catalunya. Això vol dir que no tenen cap cost per l’alumnat. Interessant, oi? Doncs aprofita aquesta oportunitat i forma’t en el que t’agrada!

    Certificat de monitor/a de lleure

Tant si estàs treballant com si et trobes en ERTO, ara tens l’oportunitat de treure’t el Certificat de Monitor/a de lleure, de forma 100% subvencionada! Si completes aquesta formació, de 350 hores, et convertiràs en monitor/a de temps lliure i lideraràs tota mena d’activitats dins de l’àmbit del lleure educatiu. Podràs treballar tant a esplais, campaments, colònies i casals d’estiu, com a menjadors escolars o activitats extraescolars.

Titulació que obtindràs

Amb aquest curs pots rebre la doble titulació:

  • Certificat de Professionalitat emès pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
  • Una vegada corregida i aprovada la teva memòria final de pràctiques rebràs el teu Carnet oficial de Monitor/a emès per la Direcció General de Joventut de Catalunya.
Sortides laborals
  • Monitors/es d’educació i temps lliure
  • Monitor/a d’activitats en el marc escolar
  • Monitor/a de temps lliure educatiu infantil i juvenil
  • Monitor/a de campaments, d’albergs de joventut, de cases de colònies, de granges-escoles, d’aules i escoles de natura

 

  Certificat de directors/es de lleure

¿T’agradaria coordinar i dirigir activitats de lleure? No t’ho pensis més, si estàs en ERTO o si treballes de forma activa ara pots aconseguir sense cap mena de cost el nostre Certificat de Directors/es de lleure. Un curs de 450 hores en el que aprendràs i posaràs en pràctica tota una sèrie de competències i metodologies que et seran de molta utilitat en el teu futur laboral: intel·ligència emocional, treball en equip, normatives, planificació estratègica…

Titulació que obtindràs

Amb aquest curs pots rebre la doble titulació:

  • Certificat de Professionalitat emès pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
  • Una vegada corregida i aprovada la teva memòria final de pràctiques rebràs el teu Carnet oficial de director/a de lleure emès per la Direcció General de Joventut de Catalunya.
Sortides laborals
  • Coordinador/a o director/a de temps lliure educatiu infantil i juvenil
  • Coordinador/a o director/a de campaments, d’albergs de joventut, de cases de colònies, de granges-escoles, d’aules de cases de joventut i escoles de natura
  • Responsable de projectes de lleure educatiu infantil i juvenil
  • Coordinador/a o director/a d’activitats extraescolars en el marc escolar

 

  Certificat d’operacions bàsiques de cuina

Sempre t’ha agradat la cuina, però mai has tingut temps per dedicar-t’hi? Ara pots aconseguir el nostre Certificat d’operacions bàsiques de Cuina, fent el curs en horari de matins o en horari de tardes i dedicar-te professionalment a la teva passió. A més, aquest curs de 390 hores està totalment subvencionat per a persones en situació d’ERTO o treballadores, o sigui que no suposarà cap mena de cost per a tu! Gràcies a aquest Certificat de Professionalitat aprendràs normatives i tècniques bàsiques de preparació, manipulació i conservació d’aliments. I seràs capaç de presentar les teves pròpies elaboracions culinàries i ajudar al o la xef en els plats més elaborats.

 
Titulació que obtindràs
  • Certificat de Professionalitat emès pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
Sortides laborals
  • Auxiliar de cuina
  • Ajudant de cuina
  • Encarregat d’economat i celler (hostaleria)
  • Empleat o empleada de petit establiment de restauració
     
certificat-op-bàsiques-cuina fundesplai

  Certificat d’operacions bàsiques de restaurant i bar

Si ara estàs en ERTO és el moment ideal per treure’t una titulació certificada i ampliar les teves oportunitats de trobar feina. El sector de l’hostaleria i restauració s’està reactivant novament, així que si sempre t’has sentit atret o atreta per aquest món, no t’ho pensis i treu-te el Certificat d’operacions bàsiques de restaurant i bar. El curs té una durada de 290 hores on t’ensenyarem a preparar i servir begudes senzilles i menjars ràpids. I a més a més, aprendràs les tècniques bàsiques de manipulació i conservació, si vols marcar la diferència al sector, aquest és el teu curs!

 

Titulació que obtindràs
  • Certificat de Professionalitat emès pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
Sortides laborals
  • Auxiliar de col·lectivitats
  • Ajudant de cambrer o cambrera
  • Ajudant d’economat
  • Ajudant de bar
  • Empleat de petit establiment de restauració

Adreça’t al nostre servei d’orientació laboral

Si penses que dedicar-te al lleure educatiu o a la restauració pot encaixar amb tu, aprofita ara que tens temps per formar-te i millorar el teu futur professional. Tots els nostres Programes Mixtos d’Orientació i Formació (ERTOS) estan 100% subvencionats!

A més a més, a Fundesplai aquest any hem inaugurat un servei d’orientació laboral específicament adreçat a les persones en ERTO, per ajudar-les a reconduir la seva vida professional a partir d’un assessorament pràctic i personalitzat de la mà de la nostra companya Lola Guerra, psicòloga i experta en inserció laboral i formació ocupacional.

Si és el teu cas, no ho dubtis! Contacta amb nosaltres, serà un plaer poder-te atendre, descobrir quin és el teu potencial i ajudar-te a trobar un nou camí dins del món laboral. T’esperem a Fundesplai!

I recorda, si t’ha agradat aquest article, comparteix-lo a les xarxes!

No et perdis les nostres entrades al blog i les novetats en cursos i webinars!

Política de privacitat *

Segueix-nos!

No et perdis les nostres entrades al blog i les novetats en cursos i webinars!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai!

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

La formació és un dels pilars fonamentals per aconseguir la nostra missió i capacitar joves i adults en diversos àmbits professionals.