Article escrit per Lola Guerra Ruiz, psicòloga i orientadora del Servei d’Orientació Laboral de Fundesplai, on ofereix sessions personalitzades d’assessorament i acompanyament en el procés de creixement professional.

A la majoria de nosaltres, la feina ens ocupa gran part del temps del nostre dia a dia. Ens passem moltes hores dedicant-nos a fer tasques laborals. Si treballes amb allò que t’agrada és més fàcil i agradable la teva jornada. Com a psicòloga i orientadora laboral dono molta importància al benestar emocional i la feina hi té molt a veure. Trobo que sentir-se realitzada i que la teva feina tingui un sentit per a tu fa que la visquis amb motivació i que el dia a dia flueixi millor. És cert que si poguéssim escollir no treballar mai, potser moltes persones ho farien, però si la feina t’agrada la vius com una faceta més de la teva vida i s´integra molt millor.

Servei d’Orientació Laboral: T’ajudem a créixer professionalment!

Hi ha persones que des de petites ja tenen clar a que volen dedicar-se professionalment però també hi ha altres persones que no acaben de trobar el seu objectiu laboral.

Què és l’Ikigai?

El mètode Ikigai ens ajuda a trobar aquest objectiu. Què és l’Ikigai? És una paraula que prové del japonès i està formada per iki, que significa “vida” i gai que significa “valor”. L’Ikigai és allò que dona valor a la vida de la persona. Es basa en quatre pilars: la passió, la professió, la vocació i la missió. La idea de l’Ikigai és trobar l’equilibri entre aquests quatre pilars.
Mètode Ikigai
Encara que l’Ikigai no necessàriament està relacionat amb l’àmbit laboral si que s’aplica perquè per obtenir el teu objectiu vital has de tenir en compte els quatre pilars de l’Ikigai. Treballar l’Ikigai requereix d’una reflexió sobre les teves qualitats i habilitats, la teva relació amb el món i amb el teu entorn. Penso que plantejar-nos el nostre Ikigai en moments d’escollir la nostra professió o la primera feina o bé un canvi laboral ens pot ajudar a aclarir més les nostres idees. Hi ha moments a la vida que l’únic que t’aporta la feina és el sou, ja que la necessitat prioritària en aquells moments és l’econòmica. Crec que la majoria de nosaltres hem viscut o sobreviscut a aquestes feines. Penso que tenir present el teu Ikigai i lluitar per aconseguir el teu objectiu fa que moguis peces per dedicar-te professionalment a allò que realment vols o almenys aproximar-te. En les meves orientacions laborals dic molt una frase “El moviment genera moviment”. Sempre som nosaltres les que hem de donar el primer pas, moure’ns per avançar cap el nostre objectiu. Treballar des de l’Ikigai és una manera d’integrar la totalitat de la persona. Al cap i a la fi, som la mateixa persona fent el rol professional. Com a persones treballadores no som una part desvinculada de la nostra personalitat i de la manera de com veiem la vida (valors, idees, missió..).

La importància de l’orientació laboral

Si estàs pensant en un canvi laboral, si sents la incomoditat d’aquesta situació, si vols fer un canvi dins o fora de la teva feina… et puc acompanyar des del servei d’orientació laboral, per a persones treballadores en actiu dins el sector d’atenció a les persones. En aquest espai podem treballar conjuntament amb recursos perquè puguis definir el teu objectiu laboral i els passos necessaris per dur a terme el teu canvi. Les sessions d’orientació no tenen cap cost per a tu (són subvencionades pel Consorci per a la formació contínua de Catalunya), són individuals i personalitzades, i es fan al Prat de Llobregat o bé al nostre esplai de Bellvitge, a l’Hospitalet de Llobregat. També poden ser online si ho prefereixes.

No et perdis les nostres entrades al blog i les novetats en cursos i webinars!

Política de privacitat *

Segueix-nos

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

¡Somos Fundesplai!

Somos una ONG que desde hace 45 anys trabajamos por la educación y la felicidad de los infantes, la equidad, la inclusión social y l aprotección de la naturaleza.