Article escrit per Lola Guerra Ruiz, psicòloga i orientadora del Servei d’Orientació Laboral de Fundesplai, on ofereix sessions personalitzades d’assessorament i acompanyament en el procés de creixement professional.

Si poguéssim separar la nostra vida fora i dins de la feina, no tindríem a la feina les emocions d’aquesta part de la nostra vida, però tindríem igualment les emocions que es generen a la feina. Veure la sèrie Severance (Separació) m’ha fet reflexionar més sobre la relació entre la feina i les emocions. Si no l’heu vist, us la recomano. L’argument es basa en la separació entre la vida fora de la feina i la vida a la feina. L’equip de treballadors/es de la sèrie cada dia, quan entren a treballar, no recorden res de la seva vida de fora i a partir d’aquesta situació es va construint la trama.

Punt d’Informació i Orientació Professional (PIO)

Hi ha feines més emocionals, que són aquelles que impliquen un treball en equip o un treball directament d’atenció a les persones. Penso que les persones que treballem en feines socials tenim “el deure” de treballar en nosaltres mateixes perquè en aquestes feines sempre hi ha un extra de component emocional.

Com a orientadora laboral, he escoltat a persones que busquen un canvi de feina no pel tipus de feina en si, si no per l’ambient emocional que tenen. Sentir-se malament a la feina és un dels factors que fa que les persones es plantegin un canvi.

Les persones sentim emocions i això és un privilegi per poder viure més intensament la vida. Ens diferenciem en les emocions que sentim, en la seva intensitat i en l’expressió d’aquestes.

Infografia 5 habilitats per a l'equilibri emocional a la feina _ Fundesplai

Com podem tenir un millor equilibri emocional a la feina?

  • Ser conscients de les nostres emocions: Per saber allò que sentim i millorar-ne la gestió, hem de posar nom a les nostres emocions i acceptar-les.
  • Treballar per tenir una bona gestió emocional: És important mantenir el control de les nostres emocions a la feina, hem d’aprendre a gestionar-les bé sense negar-les.
  • Gestionar l’estrès: A la majòria de la feina hi ha puntes d’estrès que hem de saber com gestionar de la millor manera possible.
  • Comunicar-se assertivament: és important saber expressar les emocions de forma clara i respectuosa. Establir límits saludables a les nostres relacions tant a nivell de companys/es com dels nostres Caps.
  • Empatia: Hem de comprendre les nostres emocions però també la de les altres persones. Comprendre als altres ens ajuda a expressar-nos millor i així evitar els malentesos.

 

Punt d’Informació i Orientació (PIO)

Al Punt d’Informació i Orientació (PIO) t’orientem i ajudem a convalidar la teva experiència amb un certificat professional de l’àmbit en el que has treballat. Necessites haver treballat en els últims 2 anys un mínim de 1000 hores per l’obtenció d’un certificat professional de nivell 1, o bé en els últims 2 anys un mínim de 2000 hores pels certificats professionals de nivell 2 i 3.

El teu currículum tindrà un reconeixement professional i millorarà les teves possibilitats d’inserció laboral o la mobilitat professional.

No et perdis les nostres entrades al blog i les novetats en cursos i webinars!

Política de privacitat

Segueix-nos

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som una ONG que des de fa 45 anys treballem per l'educació i la felicitat dels infants, l'equitat, la inclusió social i la protecció de la natura.